Vreugdenhil Breeding & Seeds

Veredeling

Vreugdenhil Breeding & Seeds ontwikkelt vruchtgroentevariëteiten in het potplant- en hobbytuinsegment. Vreugdenhil Breeding & Seeds heeft de ambitie om innovatief te zijn. Het veredelingsteam werkt dagelijks aan productontwikkeling gericht op smaak, ornamentale waarde, teeltaspecten en duurzaamheid.

Vanuit ons veredelingsprogramma vernieuwd Vreugdenhil Breeding & Seeds voortdurend het assortiment. We spelen daarbij in op de groeiende behoefte van de consument om eigen producten te verbouwen en te oogsten. Onze compacte groentevariëteiten voor balkon, terras en vensterbank voorzien in deze behoefte. Naast de compacte variëteiten is er ook een assortiment in ontwikkeling voor het telen van tomatenvariëteiten voor de hobbytuinier. Phytophthora- en meeldauwresistentie vormen hier een belangrijk onderdeel van. Deze variëteiten geven smaakvolle tomaten, zijn productief en weerbaar voor de buitenteelt door o.a. de resistenties die zijn ingebouwd.

Bewezen concept Pick & Joy

Onder het merk Pick-&-Joy introduceerde Vreugdenhil Young Plants in 2005 de eerste compacte tomatenplant (Pick-a-Tom). Dit merk is inmiddels uitgegroeid tot een uniek assortiment van meer dan 20 variëteiten. Consumenten kunnen thuis de vruchten van de groenteplanten plukken en eten als snack of gebruiken in diverse gerechten. Het biedt smaak, plezier en gezelligheid in de keuken en zorgt voor sfeer op het balkon, terras of in de tuin.

Benieuwd naar onze rassen?

Maak kennis met ons assortiment.