Vreugdenhil Breeding & Seeds

Dwergtomatenras van Vreugdenhil Breeding & Seeds schittert in de 4e Autonomous Greenhouse Challenge.

Tijdens de Automonous Greenhouse Challenge gaan maar liefst 20 teams, bestaande uit 200 deelnemers met 24 nationaliteiten, met elkaar de strijd aan om met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) op afstand dwergtomaten te telen.

Na de Online Challenge waarbij de teams een virtueel gewas telen, mogen de beste vijf teams vervolgens in een eigen kascompartiment bij de WUR in Bleiswijk, aan de slag met het autonoom telen van de dwergtomaten. Het dwergtomatenras ‘Cherry Tomato Red F1 1284’  van Vreugdenhil Breeding & Seeds is door de organisatoren verkozen tot het meest geschikte ras voor deze challange.

Al eerder werd deze wedstrijd georganiseerd met tomaten. Het grote nadeel van dit eerder gebruikte ras bleek dat dit erg hoog werd, waardoor er ook veel handmatig werk vereist was. De Cherry F1 1284 daarentegen is een dwergtomatenras die compact blijft en ongeveer 40 cm wordt. Ideaal voor de wedstrijd!

Organisatie

De jaarlijkse Autonomous Greenhouse Challenge is een initiatief van Wageningen University & Research (WUR) en mede-ontwikkelaar Tencent.